Konferenciák a közösségi média korában

A konferenciák során egyre többször látni, amint a résztvevők buzgón nyomkodják telefonjuk vagy laptopjuk billentyűzetét. Bár először ez idegesítőnek tűnhet, a közösségi média korában ez több szempontból is a konferenciák szerves része lehet. Ezért ne is várjuk a szervezők figyelmeztetéstét a telefonok és táblagépek használatát illetően, hiszen az előadással kapcsolatos tweetek mind az előadónak, mind a résztvevőknek hasznára válhatnak.

  1. A mai mobil eszközök segítségével a közönség mitegy közvetítheti a konferencia történéseit, hírt adhat az elhangzott érdekességekről, újdonságokról. Így azok is bekapcsolódhatnak az előadás menetébe, akik nem vesznek részt a konferencián vagy másik előadó prezentációját hallgatják éppen. érdekesebbnél érdekesebb konferenciák közül választhatunk, de figyelembe véve az utazási költségeket és a részvételi díjakat, minden konferenciára nem juthatunk el. A közösségi média, főként a Twitter segítségével akkor sem kell teljesen lemondanunk egy érdekes előadásról, ha éppen egy óceán választ is el tőle.
  2. A tweetek és online bejegyzések segítségével a hallgatóság azonnal visszajelzést adhat, rögtön megoszthatja gondolatait és benyomásait egy adott prezentációról. Ez építő jellegű kritika lehet az előadó  és gondolatkeltő a többi résztvevő számára. A közösségi oldalakon így párhuzamosan folyhat a kommunikáció az előadással egyidőben.
  3. Az eszmecsere nem kell, hogy véget érjen a közönség kérdéseire adott előadóI válaszokkal a prezentációt követően. A hallottakról való beszélgetés könnyen folytatható a közösségi oldalakon, például Twitteren vagy éppen online fórumokon.
  4. Hashtag-ek használatával pedig könnyedén össze lehet állítani az egész konferencia kivonatát. Így a rendezvény befejeztével egyszerűen megoszthatók a prezentációs anyagok, kapcsolódó cikkek, online tartalmak.
Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: