5 online tipp kórházak számára

“A kórházak elszalasztják a lehetőséget”, hogy elérjék a betegeket az interneten, állítja egy szakértő, aki szerint egy sikeres webes pojekt a marketing szakértelem és technológia segítségével lehet sikeres.

Richard Brown egészségügyi megoldásokkal foglalkozó tanácsadó a Nashua elnevezésű cégnél, amely online megoldásokat szolgáltat megbízóinak. Íme 5 tippje, hogy az egészségügyi szervezetek megnyerjék a betegeket és párbeszédet alakítsanak ki velük online.

Ötletes megjelenés és dizájn – Richard Brown szerint ez az első lépés a legfontosabb. A kórházaknak szem előtt kell tartaniuk, hogy kik látogatják majd weboldalukat – orvosok és betegek. Fontos tudni, hogy pontosan milyen közönséget szólít meg az oldal, és hogy a látogatókat milyen szokások jellemzik. Nem szabad, hogy a felhasználók azt érezzék, hogy reklámokkal bombázzák őket. Az olvasó információt keresve érkezik az oldalra, a dizájnnak pedig lehetővé kell tennie, hogy ezt a lehető legegyszerűbb módon megtehesse. “Mi hiszünk a minimalizmusban” – mondja – “A dizájn és a tartalom esetében is az egyszerűségre kell törekedni.”

A legnépszerűbb szolgáltatások kiemelése – Brown szerint a kórházak által nyújtott szolgáltatások közül körülbelül 5-7 olyan eljárás van, amelyekből profitál az intézmény. Ezeket a leggyakrabban végzett szolgáltatásokat érdemes kiemelni a weboldalon, és részletesen bemutatni azokat. Ha a beteg már online jobban megismeri a beavatkozást, és látja, hogy a kórház valóban pontosan, percízen leírja azokat, joggal gondolhatja, hogy magát az eljárást is nagy odafigyeléssel végzik majd. A beavatkozásokról a részletes ismertető mellett videó is feltölthető, amely mégjobb betekintést adhat a betegeknek. Ezután érdemes azt megfigyelni, mérni, hogy hány páciens érkezik a kórházba egy-egy videó megtekintése után.

Közösségi média használata – A közösségi oldalak közül Brown a LinkedIn, a Facebook és a Foursquare használatát javasolja. Véleménye szerint ezek az alkalmazások segítenek a weboldal népszerűsítésében, forgalmat generálnak a kórház oldalának.

A beteg véleménye – A kórházaknak két választása van: “Irányíthatják a párbeszédet vagy figyelmen kívül hagyhatják azt” – mondja Brown. A dialógus monitorozásával és kézbevételével a kórház első osztályú “ügyfélszolgálatot” üzemeltethet. Az olyan oldalak, mint a PatientsLikeMe vagy a CaringBridge lehetővé teszi a betegek számára, hogy megosszák tapasztalataikat betegségükről és betegközösségeket hozzanak létre. A kórházak ezenkívül a véleménynyilvánítás egyszerű módját tehetik lehetővé a betegek számára blogok indításával. Brown véleménye szerint ezek a blogok az egyes betegségekkel kapcsolatos szakszerű információátadásnak is kiváló színterei lehetnek.

Mérés és ismétlés – “A kórházaknak fel kell mutatniuk a befektetések eredményét, az internet pedig erre kiváló lehetőséget ad” – mondja Brown. Ha egy kórház a “bevétel növekedését, a működés hatékonyságát, a betegek lojalitását és elégedettségét” tapasztalja, ez a weboldal hatásos működését is jelzi. Ha a kórház két vagy három szolgáltatása kapcsán a befektetések megtérülését fel tudja mutatni, a weboldal működtetése hatékonynak tekinthető. Brown véleménye szerint, ha egy kórház nem méri eredményeit, akkor a fentebb említett lépések megtétele is hiábavaló.

(Forrás: HealthcareITNews)

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: