Táblagép az orvoslásban: az idősebb generáció kedvelt eszköze

Az új technológiák alkalmazása immár nem csak a fiatal szakemberekre jellemző. Az idősebb orvosok is egyre inkább kedvelik és gyakrabban használják a táblagépeket. Véleményük szerint a könnyű hordozhatóság, illetve az információ részletessége, amihez így hozzájuthatnak, mind szerepet játszik a táblagépek meglepő népszerűségében.

A QuantiaMD online orvosi információs portál kutatása alapján a 31 vagy több éve praktizáló orvosok legalább olyan valószínűséggel vettek, illetve terveznek vásárolni táblagépet, mint az orvosi egyetemről frissen kikerült kollégáik. Mary Modahl, a QuantiaMD kommunikációs vezetője meglepőnek találta az eredményt, miszerint a táblagépek népszerűsége kevésbé függött a vásárlók életkorától, mint más eszközöké, például az okostelefonoké. “A táblagép minden bizonnyal egy különleges eszköz a különböző technológiák tárházában” – mondta.

A QuantiaMD kutatása szerint a legalább 31 éve praktizáló orvosok 19 százaléka használ táblagépet munkája során. Emellett további 25 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy több, mint valószínű, hogy a jövőben táblagépet fog vásárolni. A kevesebb mint 10 éve dolgozó orvosok 20 százaléka használ táblagépet, illetve 38 százalékuk nagy valószínűséggel szerez majd be ilyen eszközt a jövőben.

Modahl szerint az idősebb orvosok hasznosabbnak találhatják a táblagépeket, mint az egyéb mobil eszközöket. Az okostelefonok megjelenésekor például az elsőként kifejlesztett alkalmazások inkább a fiatalabb generációt célozták meg – a chat használata, illetve a zeneletöltés mindenképpen a fiatalabbak számára volt vonzó. De az olyan tevékenységek, mint az internetes böngészés vagy emailezés minden korosztály számára hasznos. Emellett a táblagépeket (szemben az okostelefonokkal) az idősebbek is könnyebben kezelik, hiszen a nagyobb képernyő és billentyűzet segítségével egyszerűbben elvégezhetőek a fentebb említett műveletek.

(Forrás: American Medical News)

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: