A közösségi csata: Facebook vs. Twitter vs. Google+

A közösségi média világát egyelőre a Facebook uralja, de a Twitter szintén kulcsfontosságú szereplővé nőtte ki magát, a Google pedig mindkét vetélytársának sok fejtörést okoz Google+ alkalmazásával. Mindhárom nem lehet egyszerre győztes – a legtöbb embernek egyszerűen nincs annyi ideje, hogy mindhárom oldalt rendszeresen használja.

A közösségi médiáról tudósító egyik legnépszerűbb oldal, a Mashable.com jelenleg felmérést készít olvasói körében. A portálon rendszeresen tartanak szavazást két, vagy esetleg több, egymással versengő szolgáltatásról. Az aktuális kérdés a Facebook, Twitter és Google+ népszerűségét hivatott felmérni. Vajon melyik szolgáltatást kedvelik a legtöbben?

Mindenesetre érdekes megfigyelni a felhasználók eddigi reakcióit a közösségi oldalak viszonyát illetően. Sokan úgy vélik, a Google+ veszélyt jelent a Twitter-re, de a Facebook népszerűségét nem fogja befolyásolni. Megint mások úgy találják, hogy a Google+ soha nem lesz széles körben használt alkalmazás. Egy nemrégiben készült felmérés alapján a Mashable olvasóinak több mint fele nyilatkozott úgy, hogy készül feladni Facebook profilját az új Google+ szolgáltatásáért.

Facebook, Twitter vagy Google+? – A szavazás jelenlegi állása

Facebook

Twitter

Google+

Mindhárom

Egyik sem

Néhány

Százalék

23.09%

19.29%

38.76%

8.88%

2.79%

7.19%

Szavazat

1,706

1,425

2,863

656

206

531

Összes szavazat: 7,387

(Forrás: Mashable.com)

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: