Közösségi média tippek leendő orvostanhallgatóknak

Jennifer Adaeze Anyaegbunam, a JenniferAdaeze.com szerkesztője 2009 decemberében indította első blogját. Egyetemi jelentkezésekor már több mint féléves online tapasztalat állt mögötte. A közösségi média és orvostudomány kapcsolata iránti érdeklődését jelentkezésében is kiemelte, amely kiemelte őt a leendő hallgatók tömegéből. Íme, néhány tanács jelenlegi és majdani orvostanhallgatóknak Anyaegbunam tollából.

Légy szakszerű és hivatalos. Ha megemlíted a közösségi médiát, mint hobbit, amely megerősítette érdeklődésedet az orvostudomány iránt, bizonyosodj meg róla, hogy a lehető legjobb fényben tünteted fel magad. Bármilyen saját online tartalmat osztasz meg a felvételi bizottsággal, emlékezz, hogy legtöbbjük még a felvételi előtt meg fogja azt nézni, és az alapján szerzi első benyomását. Olyan tartalmat közölj csak profilodon, illetve weboldaladon, amelyre később is büszke lehetsz.

Ne feledkezz meg a szkeptikusokról sem. Számos orvos igen konzervatív a szakmai online tevékenységgel kapcsolatban. Próbáld megérteni álláspontjukat, és légy felkészülve kételkedésükre. Én csupán egyszer találkoztam ilyen szakemberrel a jelentkezés időszakában. Szerencsére korábban olvastam Dr. Brian Vartabedian cikkét a közösségi médiáról és egyetemi jelentkezésről, így fel voltam készülve egy ilyen típusú reakcióra is. Minden esetben biztosítanunk kell a felvételiztetőt, hogy megértjük felelősségünk súlyát más szakemberek és betegek irányába is, és kellő óvatossággal használjuk a közösségi csatornákat.

Csak olyan tartalmat ossz meg, amiben Te is hiszel. Említettem már, hogy a felvételiztetők általában megnéznek minden olyan weboldalt, amely szerepel a jelentkezésedben? Készülj fel, hogy a weboldaladon szereplő bármely tartalomról intelligensen tudj beszélni. A felvételi során például az egyik orvossal beszélgettem az oldalamon publikált egyik cikkemről. Annak ellenére, hogy az említett írás hónapokkal a felvételi előtt született, alá kellett támasztanom a cikkben szereplő érveimet, illetve hogy miért tartottam fontosnak az adott témát. Ehhez az kell, hogy pontosan ismerjük az általunk közölt tartalmakat.

Emeld ki a közösségi média gyakorlati hasznát. A felvételi alatt többször tapasztaltam, hogy a felvételiztető orvosok inkább arra voltak kíváncsiak, hogy miért blogolok, nem pedig arra, hogy miről. Ha egészségügyi témákról írsz, miért éppen arról? Mit szeretnél elérni cikkeiddel? Hogyan segít a közösségi média mindezt elérni? Ezeket a kérdéseket mindig szem előtt kell tartani. Minden olyan tevékenység, amely szerepel jelentkezésünkben képességeinket, felkészültségünket hivatott kiemelni.

Jennifer Adaeze Anyaegbunam, orvostanhallgató, aki a JenniferAdaeze.com oldal szerkesztője.

 (Forrás: KevinMD.com)

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: