A Google Health vége

„A lehető legtöbb ember legfontosabb igényeit szeretnénk kielégíteni” – közölte a Google egy blog bejegyzésben. A Google Health esetében „a várt eredmények hiánya miatt úgy döntöttünk, hogy más tervekre fordítjuk energiáinkat.”

A Google Health 2008-ban indult azzal a céllal, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára orvosi adataik, leleteik feltöltését, elektronikus tárolását, és bizonyos információk megosztását. A páciensek így könnyen hozzáférhettek kórlapjukhoz, egyszerűvé vált az orvosokkal és kórházakkal kapcsolatos információk megszerzése. Emellett ellenőrzés alatt tarthatták napi aktivitásukat, edzésterveket állíthattak fel. A tervek szerint az oldal 2012. január 1-jén szűnik meg, a felhasználók azonban még az ezt követő egy évben letölthetik egészségügyi adataikat.

A Google a következőképpen indokolta döntését:

Az elmúlt néhány év tapasztalata alapján azt állapítottuk meg, hogy a Google Health nem ért el olyan nagy hatást, mint amilyet mi reméltünk. Bizonyos felhasználói körökben igen népszerűvé vált, így például a technológiai kérdésekben jártas betegek és ápolóik körében, illetve később a testedzés és a wellness iránt érdeklődők között. De ezt a korlátozott népszerűséget nem tudtuk tovább növelni, hogy a Google Health milliók mindennapjainak részévé váljon.

(Forrás: Huffington Post)

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: